Sunday, 3 November 2013

Salam Ma'al Hijrah 1435HSedar tidak sedar hari ini adalah hari terakhir untuk tahun 1434H. Sahabat tahu tak esok kita dah masuk tahun baharu 1435H? Sedih juga penulis bila ada sahabat yang begitu menyanjung dan menyedari tarikh akhir tahun Masehi sedangkan tahun Hijrah kita langsung tak menghargai. 

Mari kita ubah paradigma hidup kita. Kita sebagai umat Islam perlu tahu dan sedar bahawa kita ada tahun dan bulan2 Islam yang patut diingati sejarahnya. Ha...malam ni kita sama-sama baca doa akhir tahun dan awal tahun 1435H! Tanda kita sebagai Muslim menghargai bulan2 Islam dam bersyukur dengan kurniaan serta anugerahNya kepada kita. Penulis lampirkan sekali doa akhir dan awal tahun yer...

Doa akhir tahun...

Doa awal tahun...

Mohonlah doa pada ALLAH moga kita bisa menjadi hamba yang paling Dia rindu untuk berjumpa di akhirat nanti, hamba yang paling Dia sayang, dan di kasihi semua makhluk Tuhan. Sematkan dalam hati kalian bahawa tahun Islam ini membawa keberkatan berganda kepada kita, menjadikan kita insan yang lebih baik dari semalam.No comments:

Post a Comment